ZONGULDAK / DEVREK - Yazıcık İlkokulu

Yazıcık İlkokulu

Yazıcık İlkokulu Yazıcık Köyü Devrek Zonguldak
Vizyon
Öğrencilerin kendilerine, ailesine ve ulusuna yararlı birer birey olabilmeleri için nitelikli bir eğitimin verilmesi. Araştıran, soran, sorgulayan, eleştiri yeteneğine sahip olan,koşulsuz kabulü reddeden, düşüncelerini açıklamaktan korkmayan ve farklı düşüncelere saygı duyan, kendisini yenileyen ve geliştiren, yeniliklere açık olan, çağın gerektirdiği teknolojik olanaklardan yararlanmasını bilen,paylaşım duygusunu geliştirmiş, şiddete ve kötü alışkanlıklara karşı çıkan, çalışanların görevlerini iyi yapmanın huzurunu duyduğu,hizmeti alan öğrenciler ve toplumsal çevrenin saygınlığını kazanmış, çalışma ortamı,öğrenci başarısı ve davranışları ile çevresinde örnek teşkil eden bir ortaokul olmak.
Misyon
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir.
Başarılar
1-2009-2010 eğitim ve öğretim yılı Toplam Kalite Yönetimi Yılın Kaliteli Okulu kategorisi İl 3.sü 2-2010-2011 eğitim ve öğretim yılı Küçük Erkekler Hentbol İl 2.
Öğretim Şekli :NORMAL
08.50 - 15.00
KALORİFER
ADSL (1 Mbit)
1 - KALORİFERLİ
Ulaşım
Her sabah dolmuş,8.30 da köyden ilçeye gitmekte, saat 14.30 da ilçeden köye dönüş yapmaktadır. Ayrıca köyde taksicilik faaliyeti vardır.
Yerleşim Yeri
Yazıcık köyü Zonguldak ilinin Bolu´ya sınır olan köyüdür.Bu nedenle köy Zonguldak ve Bolu geleneklerini taşır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Zonguldak iline 96 km, Devrek ilçesine 32 km, Mengen´e 25 Yedigöller´e 26 km uzaklıktadır